Når man køber en trailer fra udlandet, er det meget vigtigt at man finder ud om ens trailer er COC godkendt fra produntens side. Ellers kan det komme til at koste dig rigtig mange penge når du skal have den indregistreret til at køre på de danske veje. En hurtig undersøgelse viser at det hurtigt kan komme til at koste 10-12.000 kr. eks moms at få en trailer godkendt til syn. Derudover koster synet inkl. nummerplade små 2000 kr.
Så derfor er det rigtig vigtigt at du får tjekket op på sådan noget inden du køber.
En COC er nærmest det man kan kalde et datablad for traileren, som så er gældende i rigtig mange lande. På denne COC er beskrevet alt om for eksempel den trailer du skal købe. Der står hvor mange aksler den har, hvilken vægtklasse de tilhører, trailerens mål og vægt, og en hel masse andre ting.
Køber du en trailer i Danmark, så vil du ikke vide noget om en COC, så det er kun i de tilfælde du vælger at køre over grænsen for at hente en trailer, at du skal være opmærksom på dette.
Det er ikke kun til trailere der findes COC, det findes også til biler, traktorer og andre maskiner der bliver produceret i udlandet.
Man kan kalde en COC for en blåstempling af produktet, så hvert produkt ikke skal godkendes, når det kommer til et fremmed land. Det som en COC betyder er at producenten lever op til og har ansvaret for at produktet som producenten sælger lever op til det der står på denne COC.
For nu at blive i trailerverdenen, så vil det for f.eks. koste producenten mange tusinde kroner at få lavet en ny model trailer. Ikke nok med den skal udvikles, designes og produceres, så skal den samtidigt testes i svejsninger, bæreevne, træk og trykstyrke. Dette er noget som producenten skal leve op til og tage ansvaret for hvis ikke det bliver overholdt.
Når traileren er godkendt i Danmark, så får man en registreringsattest som er skrevet ud til ejeren af traileren. Men det at have en registreringsattest betyder samtidigt at traileren er godkendt på baggrund af en COC. Du får bare ikke COC’en med dig når du køber en trailer i Danmark.
De fleste synscentre i Danmark er med i database, hvor de kan finde stort set alle trailere der bliver produceret. Her vil de samtidigt kunne sammenligne data fra den COC som kommer fra en producent, samt der også vil stå på COC’en hvilket stelnummer traileren har. Det er nemlig også producenten som forsyner traileren med et stelnummer.